10-02-13

De aanslag op Marcel Vervloesem's dochter

milquet.werkbezoek2.jpg

Doordat er niet opgetreden werd tegenover de wekenlange doodsbedreigingen ten opzichte van Morkhoven-aktievoerder Marcel Vervloesem's dochter en oudste kleindochtertje, werd Vervloesem's dochter  op een bepaald moment het slachtoffer van een regelrechte aanslag waarbij een auto met volle snelheid vanuit de tegenovergestelde richting kwam, zich plotseling op hetzelfde baanvak begaf en zijn koplampen aanstak.  Het was dank zij de koelbloedigheid van Marcel Vervloesem's dochter, die moeder is van vier kinderen onder de 15 jaar, dat een fataal ongeval kon vermeden worden.

Onmiddellijk na de aanslag ontving het oudste kleindochtertje van Marcel Vervloesem opnieuw een sms-je van de genaamde Dimitri V. waarin haar gevraagd werd om 'eens naar het gezicht van haar moeder te zien'.

De genaamde Ronnie Neefs, hoofdcommissaris van de Herentalse politie (Politiezone Neteland), wou van de aanslag geen proces-verbaal opmaken 'omdat men geen nummerplaat had genoteerd en men dus niets kon doen'.

Krijgt deze politieinspecteur een sanctie of mag hij van Minister Milquet die werd ingelicht, aanslagen die op wekenlange doodsbedreigingen volgen, gewoonweg klasseren omwille van het feit dat zijn kameraad die voorzitter is van de Politieraad, zelf het startsein gaf tot de wekenlange doodsbedreigingen en terreur ?

---

Hoofdinspecteur politie belaagt ex tijdens werkuren

27.1.2013

MECHELEN - Een 39-jarige hoofdinspecteur van de politie Mechelen zal worden vervolgd omdat hij zaterdag zijn ex-vriendin heeft belaagd. Hij achtervolgde de vrouw tijdens zijn werkuren met zijn dienstwagen en reed haar klem op de E19. Daar bedreigde hij haar. De inspecteur moet zijn dienstwapen inleveren en later volgt er ook nog een tuchtsanctie.

'Alles kadert blijkbaar in een slecht verwerkt relatiebreuk', zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket. 'De man zou zijn ex in haar wagen herkend hebben en heeft haar een eind achtervolgd. Uiteindelijk reed hij haar met zijn dienstvoertuig klem op de E19.'

De politieman bedreigde zijn ex verbaal. De vrouw kon de politie verwittigen, maar toen de wegpolitie ter plaatse kwam was de inspecteur alweer verdwenen. De man kon later op de avond alsnog worden ingerekend.

De inspecteur is na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Voorlopig is hij nog niet geschorst door de politie, maar er is wel een procedure tegen hem opgestart. De man mag van de onderzoeksrechter bovendien geen wapen dragen en moet zich laten begeleiden, waardoor hij sowieso zijn functie voorlopig niet kan uitoefenen.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130127_00447793

20:50 Gepost door Jan Boeykens in aanslag, Aktua, Marcel Vervloesem | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |