09-04-12

Vandeurzen, Child Focus en subsidies...

Vandeurzen.jpgNa kritiek van minister Evelyne Huytebroeck merkt nu ook Vlaams welzijnsminister Jo Vandeurzen op dat Child Focus zich met de campagne rond seksueel misbruik eigenlijk op het bevoegdheidsdomein van de gemeenschappen begeeft. Vandeurzen reageert echter veel minder scherp dan zijn collega van de Franse gemeenschap. Hij had ook al een gesprek met de directie van Child Focus over de kwestie, wat tot betere afspraken moet leiden.

Huytebroeck haalde gisteren al hard uit naar het eigengereide optreden van Child Focus. "Ze handelen onafhankelijk en zonder controle, terwijl ze wel subsidies krijgen. Dat is problematisch", hekelde ze. Dat de organisatie ook campagne voerde tegen seksueel misbruik noemde ze "contraproductief".

"Beter samenwerken"
Ook Vandeurzen merkt nu op dat de Vlaamse gemeenschap met het 1712-nummer zelf al een meldpunt heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Dat Child Focus eveneens een meldpunt in het leven riep, doet hem besluiten dat de samenwerking tussen de verschillende betrokken actoren beter moet.

Want eigenlijk is de strijd tegen seksueel misbruik een gemeenschapsbevoegdheid. De CD&V'er wil dus "duidelijke afspraken" opdat iedereen "binnen zijn bevoegdheid" bepaalde taken opneemt. Vandeurzen wil zelf het initiatief nemen om die afspraken te formaliseren.

4/04/12 - Bron: belga.be

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1418963/2012/04/04/Ook-Vandeurzen-wijst-Child-Focus-op-bevoegdheden-rond-seksueel-misbruik.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS

18:00 Gepost door Jan Boeykens in Aktua, Child Focus, Vandeurzen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.